Mandelgös med blomkålsmos och morotssallad
I förra veckan blev jag bjuden på en himmelsk god fiskrätt med gott tillbehör av min vän Karolina.
I onsdags efter babysimmet passade jag på att köpa med mig lite gös från fiskbilen i Åseda, vilken blev torsdagskvällens kvällsmat.
Gösen, 2 rejäla bitar ( hujedamig inte gratis nånstans) la jag i en gratängform, underst några klickar smör, på med fisken, några klickar smör över, blandade dill och ströbröd ( var inte sugen på pofiber) och hällde över fisken, saltade och pepprade. Hackade lite mandel som jag la överst. In i ugnen ca 200 grader varmluftsugn i ca 20 minuter.
Under tiden hade jag kokat upp blomkål som jag gjorde blomkålsmos av, smör, salt och peppar kommer man långt med. Till detta serverade jag en fräsh morotssallad med purjolök och äpple.
Kvällsmaten fick högt betyg av restern av familjen. Givetvis glömde jag bort att ta nån fin uppläggsningsbild, utan kom på det under tiden jag åt, men vad gör väl det, maten blev supergod!
Smaklig spis!