Helgens kladdkaka!

I helgen har vi varit hos goa vänner/ tillika grannar i deras stuga i Blekinge. Då tidsplaneringen inte gick som jag ville på förmiddagen trots att jag var ombytt och klar innan vi åkte blev planeringen sån att jag drog ut direkt när vi kom fram. Gick längs åkrar, sommarstugor och havet. Det var grymt skönt att vara ute! Känns som att jag är på G! Efter den turen kunde jag med gott samvete äta grillat, bakpotatis och kladdkaka! Kladdkakan var helt utan socker, mycket nöjd var jag! Serverade den med vispad grädde och hallon. Den fick gott betyg från mitt sällskap. Självklart vill jag dela med mig till er, dock finns ju inte provsmakning över internet ännu.... 

LCHF-kladdkaka
Ingredienser: 
100 gr osaltat smör 
100 gr 90% mörk choklad 
2 ägg 
1 dl grädde 
3 msk sukrin/ sötströ 
2 msk kakao 
1 tsk vaniljpulver 



Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret ihop med chokladen, när det smält häll i grädden och rör om tills det blir en fin smet, ställ åt sidan. 
Vispa ägg och sötströ pösigt och fint.  Häll över den ena smeten i den andra och rör om, tillsätt vaniljen och smaka dig fram med kakaon. Häll upp i ugnsform och in i ugnen 6-8 minuter. 

Servera den kall eller ljummen, vi åt den kall. Till nästa gång kommer jag endast ha den inne i 6 minuter. Annars maffig och "mättande" kaka. 

Hoppas den smakar! 
Kram Sara