Mat-inspiration
Då jag vill bli av med mina gravidkilon, sambon vill inte äta bröd,pasta, potatis m.m. försöker vi tillsammans hitta goda roliga och lätta alternativ. Min fina vän Stina driver ihop med sin syster Ullis LCH Sisters bloggen där jag flera gånger hittat nått kul och nytt att testa!
Igårkväll gav jag mig på LCHF-pasta med mozarella och krämig tomatsås, att få till pasta-smeten var inga problem, att ha dem i ugnen, var inte heller några problem, det står 10 min i receptet jag körde mina ca 13 min så blev de bra! Det var när man ska få den nytillverkade pastan att hoppa loss från bakplåtspappret som man måste ha tålamod, tid och inte en grinig kille på 3 månader som helst vill vara i din famn. Men jag löste det med, satte på mig vår Babybjörn och så fick lille T hänga med i allt jag gjorde, han somnade efter bara nån minut.
Recept på pastan:
4 ägg
1 dl vatten
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosmjöl
1 tsk salt
1 tsk salt

Gör så här:
Pasta: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Häll sedan ut smeten på två bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut tunt ( jag tog istället en slickepott och bredde ut på plåten, tunnt tunnt lager, kännde att plasten skulle dra med all smet upp igen) . Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10 minuter ( jag hade mina inne i 13 min) i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i tagliatelle. Hit kan förberedas i förväg och förvaras i kylskåpet eller frysas in.
Pasta: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Häll sedan ut smeten på två bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut tunt ( jag tog istället en slickepott och bredde ut på plåten, tunnt tunnt lager, kännde att plasten skulle dra med all smet upp igen) . Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10 minuter ( jag hade mina inne i 13 min) i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i tagliatelle. Hit kan förberedas i förväg och förvaras i kylskåpet eller frysas in.
När dessa var klara gjorde jag ( läs min sambo) en krämig sås på cocktailtomater, grädde, soya, svartpeppar och salt. Till det huttade vi ned några mozarellabitar. Pastan lät jag ligga på botten och sen på med såsen, alltså ingen kokning av pastan. Sambons kommentar var: detta var gott, det kan vi göra igen, men vart är proteinet? Sagt gjort idag när vi åt samma till lunch hade han även stekt till lite bacon som var mycket gott ihop med tomaterna.




Inför nästa gång är planen att prova på, kanske ha i spenat-juice i smeten? eller morot så det blir lite mer smak på pastan. Samt ha mycket mer tid när lilleman sover...
Mätt och go /Sara
Så gott!! Det får du bjuda mig på :) Härligt att du börjat blogga igen!! När ses vi? Puss!